четвъртък, 8 октомври 2015 г.

Ананасово тирамису





Продукти:

3жълтъка
1/2ч.ч захар
1/2 ч.ч  вино с плодове( аз използвах с манго и праскова)

250гр маскарпоне
200гр заквасена сметана
100гр сладкарска сметана
3белтъка+ щ. сол и 2 с.л захар

1консерва ананас на шайби
1ч.ч вино
3с.л захар

1голям пакет бишкоти

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта на водна баня,докато се разтопи захарта,след това наливаме и виното. Бъркаме докато крема се сгъсти,махаме от котлона и оставяме да се охлади.
През това време се разбиват белтъците на сняг и сладкарската сметана. В по-голям съд смесваме заквасената сметана и маскарпонето и се разбърква докато се получи еднородна смес,към нея добавяме кремът от жълтъци,вино и захар,след това на части се добавя и белтъците и сметаната. Получава се вкусен крем.
Покриваме тавата с стреч фолио и на дъното нареждаме шайби ананас,изсипваме част от крема и върху него нареждаме един ред бишкоти,като всяка се потапя в сока от ананас, виното и 3с.л захар. Върху бишкотите се изсипва  целият крем и върху него нареждаме вторият ред бишкоти,като отново всяка потапя в сиропа..
Оставяме за 24 часа в хладилника