събота, 17 октомври 2015 г.

Шоколадов кекс


 Продукти:

3яйца
1ч.ч захар
1ч.ч прясно мляко
1/2 ч.ч олио
3с.л какао
2с.л течен шоколад
2ч.ч брашно
1п. бакпулвер
1/2 ч.ч лешници

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта;добавяме олиото и прясното мляко и до разбъркваме. Прибавяме и сухите съставки и лешниците и след като сме разбъркали всичко до получаването на хомогенна смес добавяме и течният шоколад. Изсипваме сместа в намазнена форма за печене. Печем на 180 градуса са 45 мин. След като изстине кекса правим големи дупки и наливаме със сместа от:
100гр масло
200гр млечен шоколад
50гр прясно мляко
4 байкалчета
1ч.ч лешници
Начупваме шоколада и байкалчетата,нарязваме и маслото на кубчета и всички се изсипва  в  касерола,добавяме и прясното мляко заедно с лешниците. Бъркаме непрекъснато докато се разтопи шоколадът. След като е готова сместа,заливаме кекса.