понеделник, 15 февруари 2016 г.

Пита в тенджера

 Продукти:

600гр брашно
1п суха мая1с.л кафява захар
1ч.л бакпулвер
1с.л сол
50гр сухо мляко
3яйца
1ч.ч топла вода
3с.л лимонов сок
1/2ч.ч олио

50гр масло
150гр сирене

Начин на приготвяне:

Сухите съставки се смесват отделно. Течните съставки отделно. Към сухите на части добавяме течните,като разбъркваме. Месим до получаването на гладко и меко тесто. Оставяме да втаса за 30мин. Измесваме. Формата на питата е по ваше усмотрение. Корите се мажат с масло и се наръсват със сирене. Питката се подрежда в тенджера,в която сме сложили хартия за печене. Оставяме питката да втаса повторно. Мажем с разбит жълтък и малко прясно мляко. Печем до готовност. Става чудесна и много мека.