четвъртък, 8 октомври 2015 г.
Грис- Халва
Продукти:
1ч.ч олио
500гр пшеничен грис
1ч.л канела
2ч.ч захар
2ч.ч вода
Начин на приготвяне:
Олиото се препържва и добавяме към него и гриса. Бъркаме,като внимаваме,защото доста пръска. трябва да се получи кафеникав цвят. Добавяме и захарта,водата и канелата . Процедурата е като при качамака. Непрекъснато се бърка докато се сгъсти! След като е готова грис-халвата се изсипва във формата която сме избрали и оставяме да изстине. Ако искате може да добите орехи или да го направите с два цвята, т.е да прибавите и какао. Става страхотно.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар