сряда, 14 октомври 2015 г.

Есенна сладост

Продукти:

За блата:
70гр масло
80гр крема сирене
5с.л пудра захар
1 яйце +  1 с.л десертно вино
3с.л чия семена
1/2ч.ч брашно
1/2 п. бакпулвер
1ванилия

За крема:
12с.л грис
2 яйца
1/2ч.ч прясно мляко
170гр крема сирене
5с.л чия семена
1дюля
1щ.канела

Начин на приготвяне:
Разбиваме маслото със захарта,докато се разтопи захарта.Добавяме крема сиренето и разбъркваме отново и след това яйцето. След това виното,чията,брашното,бакпулвера и ванилията. Трябва да се получи по-гъсто от кексовото тесто. Изсипваме във предварително намаслена форма за печене. Печем в предварително загряна фурна на 200градуса за 10мин. През това време разбиваме яйцата със захарта,добавяме и крема сиренето и разбъркваме. След това добавяме прясното мляко,чията,пюрето от дюли и гриса и канелата. Изсипваме крема върху изпеченият блат и печем отново за 15-20 мин на 180 градуса. Изваждаме от фурната и се оставя да се охлади. Получава се вкусен десерт.