събота, 10 октомври 2015 г.

Балатонки




Продукти:

1к. мая
1ч.л захар
100мил топло прясно мляко

600гр брашно
2яйца
2с.л кисело мляко
100мил вода
1с.л сол
5с.л олио

Кренвирши

Начин на приготвяне:
Маята със захарта се разтваря в прясното мляко. Изсипваме брашното в един съд,добавяме и останалите продукти  заедно с маята,но без кренвиршите. Омесваме меко тесто. Разточваме кора и режем на по-широки ленти. Вземаме един кренвирш и започваме да го завиваме с една лента и нареждаме в предварително намазнена тавичка. Оставяме за около 40мин да удвои обема си. Печем за 25-30мин на 190 градуса. След като ги извадим мажем с масло и задушаваме за 5мин.
Може да добавите кашкавал,чубрица или нещо друго,което Вие харесвате. Стават чудесни