понеделник, 2 ноември 2015 г.

Шоколадово руло

 Продукти:
1ч.ч течна сладкарска сметана
1/3ч.ч прясно мляко
1щипка сол
500гр брашно
1п суха мая
8с.л захар
2п.ванилия
2яйца

200гр течен шоколад
200гр орехи

Начин на  приготвяне:
Затопляме сметаната,прясното мляко и солта. Пресяваме брашното,смесваме го с маята и захарта. Добавяме яйцата,ванилията,млякото и сметаната. Омесваме гладко и не много твърдо тесто. Оставяме го да втаса за около 30мин. Измесваме отново разточваме на кора,мажем с масло,шоколад и поръсваме обилно с част от ядките. Навиваме на руло и разпределяме в тава,предварително застелили с пергаметнова хартия. Посредата на тавата слагаме огнеопорна чаша,която сме намазали с олио и поръсили с брашно,за да не залепи рулото. Оставяме за 45мин да втаса. Мажем с масло поръсваме с ядки и захар.Печем на 180градуса за 30мин. Сервира се леко охладен за да не се стекли.