неделя, 15 ноември 2015 г.

Ванилова панакота

 Продукти:

200мл сладкарска сметана
400мл прясно мляко
1/2ч.ч захар
ванилия
Семената от шушулка ванилия
2 жълтъка

1п желатин

Начин на приготвяне:

В една касерола изсипваме сметаната,прясното мляко,захарта,ванилията и семената. Оставяме на котлона да заврат и бъркаме за да се разтопи захарта. През това време разтваряме желатина,както е описано на пакетчето. Разбиваме жълтъците и ги прибавяме към млечната смес. Разбъркваме и оставяме докато заври. Изсипваме в млечната смес и желатина и отново разбъркваме. Разсипваме в купички и оставяме да се охладят и стегнат за около 4часа. Получава се лек и много вкусен десерт.
Може да добавите към сместа разтопен шоколад,кафе или някакъв плод по ваш избор.