вторник, 24 ноември 2015 г.

Ароматен хляб

Продукти:

около 400гр брашно
1с.л сол
1ч.л оцет
1ч.л ракия
1/2ч.ч топла вода
5с.л олио

1/2к.мая
1ч.л захар
1с.л брашно
1/2 топла вода

2с.л олио
Пресен розмарин,зелен лук
2щипки риган
1скилидка чесън

Начин на приготвяне:Смесваме маята със захарта брашното и водата и оставяме настрана да шупне. Смесваме водата с оцета,ракията и олиото,разтваряме и солта в нея. В по-голям съд изсипваме брашното,добавяме водата и маята, измесваме меко тесто. Оставяме на топло за 10мин да втаса. Измесваме отново тестото режем на филийки ,като всяка филийка мажем с билковата смес и нареждаме едно до друго в намаслена продълговата форма за кекс. Оставяме да втаса и печем за 25-30мин на 180 градуса. Получава се един пухкав и ароматен хляб.