понеделник, 2 ноември 2015 г.

Баница

 Продукти:
1к мая
1с.л захар
1к.ч топла вода

500-600гр брашно
200мл топла вода
50гр масло
1ч.л сол
2яйца

200гр сирене
олио за намазване на корите.

Начин на приготвяне:

Разбиваме маята със захарта до  получаването на каша. Добавяме водата и оставяме да удвои обема си. През това време загряваме водата заедно с маслото и солта. Пресяваме брашното в един по-широк съд.Правим кладенче в брашното,добавяме яйцата и на части добавяме и течността,а след това и маята.
Омесваме меко тесто. Оставяме да втаса за 15-20мин.Измесваме отново тестото.Разделяме на 5топки,всяка разточваме на кора,мажем с олио и поръсваме със сирене. Навиваме на руло и подреждаме в тава,която сме намазали с олио. Оставяме да втаса отново за 30мин. Мажем с олио и печем за 30-40мин на 180 градуса.