четвъртък, 14 януари 2016 г.

Шоколадови петифури


Продукти:

3 блата за торта(готови)
200мл бита сметана
200мл течен натурален шоколад
100мл масло
2с.л какао
1 ампула есенция от ром
Лешници

Начин на приготвяне:

Натрошаваме блатовете на трохи,добавяме маслото. Объркваме всичко докато маслото попие навсякъде. Добавяме какаото течният шоколад,есенцията от ром,а след това и битата сметана. Всичко разбъркваме до получаването на еднородна смес. Може да добавите малко сладко от ягоди ако желаете. Оставяме сместа в хладилника да стегне за около час. Оформяме на топчета като по средата поставяме един лешник и леко натискаме. Ако искате може да натрошите лешниците и да оваляте топчетата в тях. Също така може да потопим всяко топчето с помощта на клечка за зъби в разтопен шоколад. Какао или захарни пръчици... След като сме украсили топчетата отново ги връщаме в хладилника. Ако сместа ви се вижда рядка може да е сгъстите с натрошени чаени бисквити...