четвъртък, 14 януари 2016 г.

Десерт с крема сирене,ром и шоколад

Продукти:

200гр сладкарска сметана
375 гр обезсолено крема сирене
200гр пудра захар
4 жълтъка1/2 ч.ч кр. захар
50мл ром
250гр маскарпоне
50гр настърган шоколад.

Бишкоти
1ч.ч прясно мляко
1ампула есенция от ром
1 с.л пудра захар


Разбиваме на водна баня жълтъците със захарта и рома до сгъстяване. Разбиваме сметаната. След това крема сиренето с пудрата захар. Разбиваме маскарпонето,като добавяме яйченият крем на тънка струя. Смесваме всичко в по-голям съд,добавяме шоколада и разбъркваме с шпатула до получаването на еднородна смес. Потапяме бишкотите в прясното мляко с рома и захарта. Редим на дъното на формата и изсипваме крема. Ако искате може да го направите и на два реда. Украсяваме с настърган шоколад.